Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Telo Ochoaovej objavili na vrchu La Peňota

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prvá španielska medailistka zo zimných olympijských hier bola nezvestná od 23. augusta.

Madrid 4. septembra (TASR) - Telo nezvestnej Blancy Fernandezovej Ochoaovej objavili v stredu v pohorí v blízkosti Madridu. Telo sa našlo na vrchu La Peňota (1945 m) v pohorí Sierra de Guadarrama, citovala agentúra DPA z vyhlásenia miestnej polície. Príčina smrti niekdajšej alpskej lyžiarky nie je v tejto chvíli známa.

Prvá španielska medailistka zo zimných olympijských hier bola nezvestná od 23. augusta. Vtedy ju naposledy videli, keď nakupovala v supermarkete. Rodine mala predtým povedať, že pôjde na päťdňovú túru. Ochoaová vyrazila bez svojho mobilného telefónu, od zmiznutia nepoužila ani platobnú kartu. Keď sa po dlhšom čase nehlásila, rodina zalarmovala políciu. V nedeľu sa našlo jej auto na parkovisku v blízkosti Cercedille v Sierra de Guadarrama, kde sa nachádza mnoho trekingových ciest. Podľa rodiny Ochoaová obľúbený turistický región dobre poznala.

Do pátrania po Ochoaovej sa zapojili stovky záchranárov, medzi nimi policajtov so stopovacími psami, príslušníkov civilnej gardy a dobrovoľníkov.