Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zimné športy

Akrobatické lyžovanie: Stromková sa teší na MS. Dokáže obhájiť bronz?

Na archívnej snímke slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slovensko má v boji o umiestnenie aj ďalšie horúce želiezko, v skikrose sa predstaví Tomáš Bartalský, ktorý podľa svojich slov spravil veľký výkonnostný posun.

Sierra Nevada 16. marca (TASR) - V závere majstrovstiev sveta v španielskej Sierra Nevade sa do akcie zapojí aj dvojica slovenských reprezentantov v akrobatickom lyžovaní. Vo svojej olympijskej disciplíne slopestyle zabojuje Zuzana Stromková, v skikrose sa predstaví Tomáš Bartalský.

Stromková obhajuje bronzovú medailu z predchádzajúceho svetového šampionátu v rakúskom Kreischbergu. Kvalifikácia na ňu čaká v piatok od 9.55 h, osemčlenné finále je na programe v nedeľu napoludnie. "Na preteky sa veľmi teším, bola som tam už niekoľkokrát a dúfam, že trať dobre postavia a bude mi vyhovovať. Konkurencia je nesmierne silná, no som rada, že sa opäť stretnem s najlepšími," povedala účastníčka zimných olympijských hier 2014.

Na snímke slovenský reprezentant v akrobatickom lyžovaní Tomáš Bartalský.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Bartalský minulý týždeň premiérovo zvíťazil na podujatí FIS. Jeho súťaž sa celá uskutoční v sobotu, kvalifikácia sa začne o 10.30 h, finálové jazdy potom o 14.00 h: "Teším sa najmä na trať, MS sú iba raz za dva roky, takže organizátori ju zakaždým pripravia veľmi zaujímavú. V Sierra Nevade som ešte nebol, ale podľa rozhovorov s inými pretekármi tam trať zvykla byť obrovská, čo mám rád. Po dlhšom čase sa môžem porovnať so svetovou elitou a od uplynulého vrcholného podujatia som spravil veľký výkonnostný posun, takže som zvedavý, ako to dopadne."

Program Slovákov na MS v akrobatickom lyžovaní v Sierra Nevade:



piatok
09.55 h - kvalifikácia slopestyle žien /STROMKOVÁ/

sobota
10.30 h - kvalifikácia skikrosu mužov /BARTALSKÝ/
14.00 h - finálové jazdy skikrosu mužov /BARTALSKÝ?/ a žien

nedeľa
12.00 h - finále slopestyle mužov a žien /STROMKOVÁ?/